Aikuiset partiossa

Lippukunnan johtajat

Ryhmiä vetävät ja yhdistyksen toimintaa pyörittävät johtajiksi kutsutut aikuiset ja nuoret. Partio on harrastus myös lippukuntamme johtajille. Olemme luvanneet hoitaa oman tehtävämme niin hyvin kuin pystymme ja olemme sitoutuneita tehtäviimme, mutta monikaan meistä ei ole nuorisotyön tai kasvatusalan ammattilainen.

Johtajat koulutetaan johtajatehtäviin aluejärjestön, partiopiirin ja lippukunnan järjestämillä viikonloppu- ja iltakursseilla. Ryhmiä vetävät johtajat tekevät tehtäväänsä yleensä pareittain ja lisäksi alaikäisten johtajien toimintaa ohjaa aikuinen luotsi. Rakentava palaute auttaa meitä mukavan harrastuksen järjestämisessä, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Lippukunnan toiminnasta vastaa viime kädessä lippukunnanjohtaja. Leireillä vastuussa ovat myös leirijohtajat, retkillä myös ryhmien johtajat eli akelat, sammot ja vartionjohtajat. Turvallisuudesta huolehtimiseksi johtajamme ovat käyneet ensiapukurssit. Jokaisen johtajamme tulee käydä Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus ja yksin ryhmää vetämään alkavalta aikuiselta pyydämme rikosrekisteriotteen.

Vanhempi partiossa

Partio ei ole vain lasten harrastus, vaan myös vanhemmat voivat lähteä mukaan. Tapoja osallistua on niin monia kuin on lasten vanhempia. Toivotamme kaikki vanhemmat tervetulleiksi osallistumaan lapsenne harrastukseen!

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita aikaisempaa partiokokemusta. Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Lippukunnassamme huolehditaan, että partio on aikuisellekin harrastus. Siksi tarjoamme johtajahuoltona (mm. saunailtoja ja toimintaa vain johtajien kesken) kaiken muun vastapainoksi. Työvuorot leireillä tehdään aina niin, ettei leiri ole aikuisellekaan pelkkää työtä, vaan aikuinenkin pääsee osallistumaan leirillä järjestettävään ohjelmaan.

Avuksi leireille, retkille ja koloiltoihin

Erityisesti leireillä kaivataan auttavia käsiä. Koska aikuisia on harvoin leirillä liikaa ja suuri osa johtajista tarvitaan pyörittämään leirin ohjelmaa, tarvitaan vanhempia auttamaan leiriarjen pyörittämisessä. Tavallisimpia tehtäviä ovat auttaminen keittiössä, saunan lämmittäminen ja avustaminen leirirakennelmien teossa, mutta jokainen voi itse ehdottaa, miten parhaiten pystyisi leirin arkea auttamaan.

Myös sudenpentutapahtumaan ja erilaisiin kisoihin vanhempia toivotaan mukaan saattajaksi oman lapsen ryhmälle yhdessä laumanjohtajan kanssa tai rastimieheksi, kun lippukunta järjestää tapahtuman Hämeenlinnassa tai lähistöllä.
Jos omaat jonkun erikoistaidon, kerrothan siitä, sillä partio-ohjelma on täynnä erilaisten taitojen opettelua ja johtajatkaan eivät niistä ihan kaikkea osaa.

Johtajaksi lippukuntaan

Jos haluaisit itse ryhtyä partiolaiseksi, sekin onnistuu. Ota silloin yhteyttä lippukunnanjohtajaan ja hän kertoo enemmän. Yleisin pesti, jossa partion aloittaneet vanhemmat toimivat, on sudenpentu- tai seikkailijaryhmän johtaja, sillä näihin pesteihin tarvitaan syksyisin 2-5 johtajaa. Yhdistyshallinnosta löytyy myös muita tehtäviä, joihin tarvitaan tekijöitä. Partion koulutusjärjestelmä antaa eväät jokaiseen pestiin ja myös partiossa vaadittaviin taitoihin saa opastusta joko kursseilla tai lippukunnan toimintaan osallistumalla.