Asiointi ja PartioID

Partioon ilmoittautuessa jäsenen tiedot lisätään partion valtakunnalliseen Kuksa-jäsenrekisteriin. Jokaiselle alaikäiselle partiolaiselle on lisätty Kuksaan huoltajaksi ne vanhemmat, joiden tiedot perhe on lapsen liittyessä antanut. Jos perhe haluaa lisätä lapselle huoltajan, heidän tulee ottaa yhteyttä Kuksa-vastaavaan.

Huoltaja voi tarkastella ja päivittää omia ja lapsensa tietoja, ohjata lapsen jäsenmaksulaskun omaan verkkopankkiinsa ja tulostaa lapsen jäsenkortin, luomalla itselleen PartioID:n ja kirjautumalla sillä Asiointipalveluun osoitteessa asiointi.partio.fi.

PartioID:tä tarvitaan myös, kun lasta ilmoitetaan erilaisiin partiotapahtumiin. Huoltaja ilmoittaa OMALLA PartioID:llään lapsensa tapahtumiin (EI siis lapsen PartioID:llä). Tapahtuman mainoksessa kerrotaan osoite ns. ilmoittautumislomakkeelle, jonka kautta ilmoittautuminen siis tapahtuu. Ilmoittautuessaan huoltajan pitää kirjautua AINA ensin linkistä auenneella sivulla kirjaudu palveluun -linkin kautta ja vasta sitten täyttää ilmoittautumislomake. Ilmoitettava henkilö valitaan lomakkeen yläosasta alasvetovalikosta. Valikossa näkyy huoltajan lisäksi kaikki hänen, partiossa olevat huollettavansa.

TÄRKEÄÄ MUISTAA:

  • Vanhempi rekisteröi oman PartioID:n saamallaan huoltajanumerolla, EI lapsen jäsennumerolla.
  • Vanhempi ilmoittaa alaikäisen lapsen tapahtumaan omalla PartioID:llään, EI lapsen PartioID:llä.

Ohjeita Asiointipalvelun, Kuksan ja PartioID:n käyttöön: Huoltajille (partio.fi)

PartioID:n rekisteröiminen

Huoltajan PartioID:n luomista varten pitää olla tiedossa huoltajanumero ja Kuksaan lisätty sähköpostiosoite. Kun huoltaja lisätään Kuksaan, hänelle ilmoitetaan sähköpostilla asiasta (osoitteesta kuksatuki@partio.fi). Kun huoltaja on tuon sähköpostin saanut, hän voi rekisteröidä itselleen PartioID:n osoitteessa asiointi.partio.fi. Mikäli sähköpostia ei ole tullut (edes roskapostikansioon), nämä tiedot saa tarvittaessa Kuksa-vastaavalta.

VINKKI: Kannattaa yhdistää PartioID jo olemassa olevaan Facebook- tai Google-tunnukseen, niin säästyt uuden tunnuksen ja salasanan luomiselta.