Varainhankinta

Toiminta, kokoukset, retket, leirit ja tiedotus käyttävät rahaa. Retkien ja leirien osallistumismaksut eivät kata kaikkia niistä aiheutuneita kustannuksia, vaikka aika pienellä yritämmekin tulla toimeen. Lippukunnan toimintaan kuluva raha saadaan osin taustayhteisön tuesta, mutta loput on hankittava itse.

Suurin vuosittainen varainhankintatempaus on loka-marraskuun joulukampanja, jolloin myymme partiolaisten adventtikalentereita. Satunnaisempia tuloja tulee erilaisista talkootöistä. Niihin vanhemmat voivat osallistua työpanoksellaan. Jos kuulet sopivasta talkootehtävästä tai keksit muun varainhankintaidean, kerro siitä lippukunnanjohtajalle.

Ainoastaan omatoimisella varainhankinnalla pystymme pitämään osallistumismaksut niin alhaisina kuin ne ovat tähän asti olleet. Osallistumalla varainhankintaan vanhemmat pääsevät konkreettisesti tukemaan lapsen partioharrastusta.

Joulukampanja syksyisin

Kampanjatuotteet eli adventtikalenterit ovat Suomen Partiolaiset ry:n valmistamia. Lippukunnat ottavat tavarat myyntiin ja jakavat ne edelleen myytäviksi jäsenilleen.

Osan myytyjen tuotteiden tuotosta saa Suomen Partiolaiset ry, osan Hämeen Partiopiiri ry ja osan lapsen oma lippukunta. Jokainen tuote, jonka lapsenne saa mukaansa, mutta joka jää myymättä, on ehdottomasti palautettava määräpäivään mennessä. Rahan saa takaisin vain määräaikaan mennessä palautetuista tuotteista – muista on maksettava täysi hinta. Jotta vältytään turhalta rahamenolta ja mielipahalta, on tärkeää myydä ja tilittää sekä palauttaa myymättömät tuotteet määräpäivään mennessä.

Partiolaisten tuotteilla on hyvä imagoarvo, joten niitä on melko helppoa myydä. Pienen partiolaisen myyntityötä helpottaa päällä oleva partioasu. Lapset ohjeistetaan myyntityöhön hyvin, mutta vanhempien apu ja tuki on tärkeää.